Ons Team2024-01-15T13:28:13+01:00

Even voorstellen

Wij zijn Sprekend Noord.  Een team van vier logopedisten staat elke dag vol enthousiasme en liefde voor het vak voor u klaar.  We hebben twee praktijklocaties gevestigd in Zuidhorn en in Leens. 

We vinden de pijlers Plezier, Samen en Zorg & Aandacht van belang in ons handelen. Daarnaast vinden wij kwalitatieve zorg van belang.  Wij volgen geregeld Post- HBO cursussen zodat ons logopedisch handelen van een hoge kwaliteit blijft en u het beste resultaat boekt. Daarnaast hebben wij maandelijks overleg met elkaar. Hierbinnen is ruimte voor casuïstiek en worden kwaliteitsbevorderingen besproken.

Naast de overleggen bij Sprekend Noord zijn de logopedisten lid van een kwaliteitskring. De kwaliteitskring bestaat uit meerdere logopedisten werkzaam in de vrije vestiging en in het onderwijs. Aan bod komen meerdere logopedische thema’s om onze logopedische vaardigheden te verbeteren. Daarnaast is Berber lid van de kwaliteitskring VBVC (Vroegbehandeling Voeding en Communicatie) waarbij onderwerpen met betrekking tot prelogopedie aan de orde komen. Arjenne is lid van het CVA netwerk Groningen en aangesloten bij het Parkinsonnet.

beeldmerk_en_logopedistkwaliteitsregister

Berber Feikens- Gorter

Berber is getrouwd en moeder van drie kinderen.  Ze is al 15 jaar werkzaam als allround logopedist, waarvan 12 als gespecialiseerde pre-verbale therapeut. Als pre-verbaal logopedist werkt ze met baby’s en jonge kinderen met voedings- en communicatieproblemen. Daarnaast heeft ze affiniteit met het behandelen van kinderen met Downsyndroom en Autisme Spectrum Stoornis. 

Berber heeft oog voor het gehele welzijn van de cliënt en met enthousiasme en humor begroet ze haar cliënten. Heldere communicatie en een veilige omgeving zijn voor haar belangrijke elementen van de behandeling. Daarnaast zet Berber zich in voor optimale samenwerking met betrokken disciplines (artsen, scholen, begeleiders e.d.), om de zorg zo effectief mogelijk af te stemmen.

berber@sprekendnoord.nl

Arjenne Hellinga- de Jong

Arjenne is getrouwd en moeder van drie kinderen. Ze is inmiddels meer dan 10 jaar werkzaam als logopedist. Als allround logopedist ziet ze alle veel voorkomende logopedische problemen langskomen en heeft ze ook ruime ervaring in de behandeling van lees- en spellingsproblemen, afwijkende mondgewoonten (kaakklachten, afwijkend slikken) en stem.

Daarnaast heeft ze een hart voor, en affiniteit met, het behandelen van volwassenen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH), progressieve aandoeningen (COPD, MS, ALS), hoofd-halsoncologie en stem. Arjenne staat op een veilige en warme manier voor de cliënt klaar en vind het belangrijk echt samen met de cliënt het traject te doorlopen om zo de kwaliteit van het leven te bevorderen.

arjenne@sprekendnoord.nl

Miriam Eggens – Postema

Miriam is sinds eind 2021 werkzaam bij Sprekend Noord. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze werkt als allround logopedist met veel passie en doelgerichtheid aan de voorbijkomende hulpvragen. Miriam heeft bijna 20 jaar in het Speciaal Basis Onderwijs gewerkt, waardoor ze o.a. veel kennis heeft van spraak- en taalproblemen bij kinderen met ADHD, ASS en Taalontwikkelingsstoornis(TOS).

Miriam zorgt voor rust en veiligheid in de behandeling en heeft een brede kijk op de ontwikkeling van het kind en de factoren van invloed op de hulpvraag en diagnose. Waar nodig betrekt ze daar andere disciplines bij om deze factoren te onderzoeken en te betrekken.

miriam@sprekendnoord.nl

Marian Ormel – Krijgsheld

Onze nieuwste collega is Marian. Zij werkt sinds eind maart 2023 op de locatie in Leens. Marian is getrouwd en heeft twee kinderen. Sinds 2019 werkt ze als allround logopedist en ze heeft ook ervaring in het speciaal basisonderwijs. Hierdoor heeft ze kennis van de veelvoorkomende hulpvragen op gebied van spraak- en taal, adem- en stem en afwijkende mondgewoonten (OMFT).

Elke cliënt is uniek en mogelijke belemmeringen in de behandeling mogen open besproken worden. Marian vindt het dan ook belangrijk een veilige omgeving te bieden waarin gewerkt kan worden aan haalbare en passende doelen, waarbij plezier en openheid centraal staan.

marian@sprekendnoord.nl

Wilt u uw situatie bespreken?

Neem contact op